
Is lekker… met home made kruidenboter
Natuurlijk kennen we allemaal de klassieke combinatie tussen stokbrood en kruidenboter. Eigenlijk ALTIJD goed.. dus daarom zijn we voor jou opzoek gegaan naar dé lekkerste combinaties voor jou home made kruidenboter. Voel je ook vrij om onze recepten iets aan te passen, zodat jij kunt genieten van jouw favoriete smaken.
We vinden het ook heel leuk als je een variatie met ons deelt via social media.
* * *
Italiaanse kruidenboter
Dit heb je nodig:
100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
2 tenen knoflook
½ el verse rozemarijn
½ el verse tijm
½ el verse bieslook
Zout en peper
Huishoudfolie
Zo maak je het:
Snijd de kruiden en de knoflook fijn. En mix deze door de zachte boter, gebruik een handmixer voor een luchtiger mengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg een stuk huishoudfolie op het keukenblad en doe daar de boter op. Rol de boter in de folie tot een cilinder. Draai de uiteinden goed vast en laat de boter afkoelen in de koelkast tot hij stevig aanvoelt.
Deze kruidenboter is heerlijk op ons toscaanse desemstokbrood.
* * *
Zongedroogde tomaten kruidenboter
Dit heb je nodig:
75 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
1 tenen knoflook
2 el verse zongedroogde tomaatjes in olie
1 el verse basilicum
Zwarte peper
Zeezout
Huishoudfolie
Zo maak je het:
Snijd de kruiden, de tomaatjes en de knoflook fijn. Mix deze door de zachte boter, gebruik een handmixer voor een luchtiger mengsel. Voeg de zwarte peper en het zout naar smaak toe.
Leg een stuk huishoudfolie op het keukenblad en doe daar de boter op. Rol de boter in de folie tot een cilinder. Draai de uiteinden goed vast en laat de boter afkoelen in de koelkast tot hij stevig aanvoelt.